Tradiție și voie bună!

În tradiția românească, Hanul era locul unde armonia, buna dispoziție, muzica și mâncărurile tradiționale reprezentau pentru drumeți nu numai un punct de întâlnire, hrană, voioșie și odihnă, ci și locul unde își descărcau sufletul, glumeau și se nășteau cele mai frumoase învățaturi și povești de viață care se răspândeau prin viu grai între oamenii satului.

La Hanul Românesc găsești tradiția și obiceiurile împletite cu armonia peisajului și tihna locului. Pregătește-te pentru momente frumoase într-o atmosferă veselă, așa cum petreceau hangiii de altădată, și lasă-te purtat de gustul preparatelor în care statornicesc cu mândrie rețetele autentice românești.
La noi poți înnopta într-o atmosferă linștită, în încăperi din lemn zdravăn dinăuntrul cărora vei privi cerul, te vei înfrupta cu aerul tare de munte și cu frumusețea pură a naturii.

Restaurantul nostru te îndrumă spre sufletul satului de altădată, cu mâncăruri tradiționale, băuturi făcute după rețete moștenite de la străbuni și obiecte lucrate în spiritul tradițional. Preparatele sunt 100% românești, făcute în casă, de țăranii iscusiți ai locului.
Îți oferim mai mult decât o masă gustoasă servită în blide tradiționale, îți oferim o întoarcere la tradiție, clipe presărate cu datini autentice românești și voie bună pentru tine și pentru familia ta.

BUCĂTĂRIA ROMÂNEASCĂ

Servicii împletite cu natură!

Ogoarele verzi și dealurile roditoare pe care se întindeau satele românești odinioară au făcut ca principalele activități ale țăranului să fie agricultura și creșterea animalelor. Din practicile străvechi și prin asimilarea diferitelor culturi care au poposit pe meleagurile românești s-a format și tradiția culinară: o sumedenie de rețete autentice din cele mai diverse. În bucătăria tradițională românească găsim pe de-o parte preparatele de zi cu zi care au la bază cereale, legume, uleiuri vegetale, lactate sau ouă și, pe de altă parte, preparate de sărbătoare din carne de porc, vită, miel, păsări, pește, și subderivate din carne, cum ar fi cârnați, caltaboși, pastramă, suncă și altele. Un loc special în tradiția românescă îl ocupă dulcețurile, plăcintele, cozonacii și alte dulciuri savuroase cu brânză sau fructe făcute în cuptor ori pe vatră.